Nyhetsoversikt

Turorientering

Turorientering er en spennende form for orientering uten tidspress. Vi vil legge til rette for at turene skal være barnevennlige, og spennende både for store og små. Her kan barn, foreldre og besteforeldre ha felles gleder i en spennende ”jakt” etter postene ute i naturen. Vi vil forsøke å legge postene slik at også dere som ikke er O-løpere, vil kunne finne postene. Dere bestemmer selv hvor mange poster dere vil finne på hver tur. Dette er ingen konkurranse, hovedmålet er å legge til rette for turer som motiverer til flere fine opplevelser ute i naturen.

I alt vil 25 poster bli stående ute i tidsrommet 16. juni – 2. september.

Tur-O posen får dere kjøpt hos Coop Byggmix Ålen fra den 17. Juni. Tur-O posen koster 150 kr. Der ligger kart med postene inntegnet og klippekort til postene. Er det flere familiemedlemmer som deltar, er det mulighet for å kjøpe ekstra klippekort til postene. Ekstra klippekort koster 50 kr pr stk.

I løpet av sommeren vil vi legge til rette for en hyggelig kafferast for store og små ved en at postene. Dette er nærmere beskrevet på Ålen IL sine hjemmesider.

Premiene for å delta på Tur-O er merker og diplom for barn t.o.m. fylte 16 år. Kravet for å oppnå gullmerke er at du finner 20 poster, sølvmerke 12 poster og bronsemerke 6 poster. Utmerkelse for hvert 5. år, dvs. at du må klare gullmerke hvert år i 5 år, til alle.

Har du spørsmål angående turorienteringa kan du ta kontakt med Henning Dragmyrhaug. Han treffes på tlf 45227458 eller henning_dragmyrhaug@hotmail.com.

Hva er turorientering (tur-o)?

  • Turorientering er Norges flotteste trimtilbud og et av Norges største trimtiltak!
  • Turorientering er et tilbud til alle som liker turer i skog og mark.
  • Turorientering er en aktivitet uten tidtaking og fastsatt start/ mål.
  • Turorientering er en aktivitet uten faste turdager.
  • Turorientering er en fin måte å bli kjent i nære turområder.
  • Turorientering gir mosjon for både hjerte og hjerne!
  • Turorientering gir naturopplevelser og nye idyller i kjent terreng!